5.5.5. Descarregar qualificacions

Un cop heu posat nota de totes les tasques del vostre curs moodle, podeu descarregar-les en un document .XLS

  1. Aneu a l’apartat qualificacions, dins de la pestanya exporta, i subpestanya Full de càcul Excel.

2. Seleccioneu els elements de qualificació que voleu incloure al vostres full de càlcul. Per defecte estan totes les tasques del curs seleccionades.
3. Desplaceu l’scroll del vostre navegador fins a sota de tot de la pàgina. Apreteu el botó de baixar. Us apareixerà a la carpeta de descàrregues del vostre navegador el document .XLS

5.5.4. Nota final curs moodle

Podeu generar una nota final d’un curs moodle cal establir el % sobre la nota final de cada tasca i configurar l’informe qualificador seguint les següent instruccions:
1- Activar el mode editor del vostre curs moodle.
2- Entreu a qualificacions i veureu per defecte l’apartat “Visualització” dins de la pestanya “Informe del qualificador”.

3 – Entrar als paràmetres,

4 – Canvieu la opció “Natural” per “Mitja ponderada de les qualificacions” de l’apartat “Categoria de Qualificació”, assegureu-vos que la qualificació màxima està a 10 (dins de l’apartat “Total Categoria”) i apreteu el botó “Desar els canvis” que trobareu a la part inferior de la pàgina.

5 – Tornareu a estar a l’apartat “Visualització” dins de la pestanya “Informe del qualificador”.

6 – Aneu a l’apartat “Arranjament” i dins de l’apartat “Configuració del llibre de qualificacions”, on veureu totes les tasques que heu fet dins del curs moodle i el seu valor dins de la ponderació. Posar el percentatge a cada tasca de manera que la suma total faci 100.

7 – Desar els canvis i torneu a l’apartat “Visualització” dins de la pestanya “Informe del qualificador”. Veureu que surta la nota final ponderada seguint els percentatges que s’han establert.

De cara el curs 2023-24 s’ha ocultat la nota final de cada curs. Si algun/a professor/a la vol fer visible, ha d’anar a l’apartat qualificacions -> configuració llibre de qualificacions – > Editar “Total de curs” -> ull obert.

5.5.3. Rúbrica

Es un sistema de qualificació amb un valor numèric final associat a un llistat de criteris d’avaluació als quals s’assigna part del valor. Cada criteri té 3 nivells. El professorat posa una nota a partir de la valoració de cadascun dels criteris definits dins del llibre de qualificacions d’un valor (numèric, lletres…).

Per crear una rúbrica dins d’una tasca heu d’entrar a l’apartat d’edició dels paràmetres de la tasca i seguir les instruccions:


1- A l’edició dels paràmetres de la tasca, desplega la secció “Qualificació”.

2- A l’apartat “Mètode de qualificació”, selecciona l’opció “Guia de qualificació” del desplegable i marqueu les opcions.

3 – Un cop fet això, “Desa els canvis i visualitza” per accedir a l’apartat d’edició de la rúbrica.

Si no heu creat cap rúbrica, heu de seleccionar la opció “Defineix el formulari de qualificació des de 0“. Però, si voleu recuperar alguna rúbrica de qualsevol altre curs que ja heu utilitzat, heu de fer clic sobre la opció “Crea un formulari de qualificació nou a partir d’una plantilla” i us apareixerà un buscador.
Si heu marcat “inclou tots els formularis”, us apareixeran tots els que heu fet dins del campus virtual moodle. Si recordeu el nom que vàreu posar a la rúbrica, podreu trobar el model de lrúbrica concret que esteu buscant.

Com crear una rúbrica?

A l’apartat d’edició de la rúbrica trobareu 3 tipologies d’elements que cal completar: nom, descripció i criteris.


El nom és obligatòri i serveix per titular el sistema d’avalució de la tasca.
La descripció és optativa, però és un espai recomanable per part del professorat per descriure aspecte d’avalució. Per exemple:
“Aquesta rúbrica té una nota màxima de 10. Per aprovar la tasca cal assolir una nota mínima de 5. La nota d’aquesta tasca pesa XX% sobre la nota final del curs moodle.”
Els criteris són cadascun dels aspectes que es tindran en compte a l’hora de generar una nota final de la tasca. Cada criteri tindrà difererents nivells d’assoliment.

Per omplir el llibre de qualificacions cal:
1 – Omplir el nom
2 – Omplir una breu descripció
3 – Crear els criteris i els nivells de cada criteri fent clic sobre els diferents apartats. Veieu l’exemple:
Un cop finalitzada la rúbrica, apreteu el botó :
Atenció! De cada criteri s’extreurà un valor entre 1 i 4. Aquest valor representarà un % de la nota sobre 10 de la tasca. És a dir, si la rúbrica té 5 criteris, cada criteri representarà un 20% de la nota de la tasca. per treure un 10, l’alumne/a ha de treure 4 a cada criteri.

5.5.2. Guia de qualificació

Es un sistema de qualificació amb un valor numèric final associat a un llistat de criteris d’avaluació als quals s’assigna part del valor. El professorat posa una nota a partir de la valoració de cadascun dels criteris definits dins del guia de qualificació d’un valor (numèric, lletres…).

Per crear un guia de qualificació dins d’una tasca heu d’entrar a l’apartat d’edició dels paràmetres de la tasca i seguir les instruccions:

1- A l’edició dels paràmetres de la tasca, desplega la secció “Qualificació”.

2- A l’apartat “Mètode de qualificació”, selecciona l’opció “Guia de qualificació” del desplegable i marqueu les opcions.

3 – Un cop fet això, “Desa els canvis i visualitza” per accedir a l’apartat d’edició de la guia de qualificació.

Si no heu creat cap guia de qualificació, heu de seleccionar la opció “Defineix el formulari de qualificació des de 0“. Però, si voleu recuperar algun guia de qualificació de qualsevol altre curs que ja heu utilitzat, heu de fer clic sobre la opció “Crea un formulari de qualificació nou a partir d’una plantilla” i us apareixerà un buscador.
Si heu marcat “inclou tots els formularis”, us apareixeran tots els que heu fet dins del campus virtual moodle. Si recordeu el nom que vàreu posar al guia de qualificació, podreu trobar el model de guia de qualificació concret que esteu buscant.

Com crear un guia de qualificació?

A l’apartat d’edició de la guia de qualificació trobareu 3 tipologies d’elements que cal completar: nom, descripció i criteris.


El nom és obligatòri i serveix per titular el sistema d’avalució de la tasca.
La descripció és optativa, però és un espai recomanable per part del professorat per descriure aspecte d’avalució. Per exemple:
“Aquesta guia de qualificació té una nota màxima de 10. Per aprovar la tasca cal assolir una nota mínima de 5. La nota d’aquesta tasca pesa XX% sobre la nota final del curs moodle.”
Els criteris són cadascun dels aspectes que es tindran en compte a l’hora de generar una nota final de la tasca.

Per omplir el guia de qualificacions cal:
1 – Omplir el nom
2 – Omplir una breu descripció
3 – Crear els criteris

Dins d’un criteri s’ha de definir la “Descripció per als estudiants”, on es concreta a l’estudiant què s’avalua.
Dins d’un criteri s’ha de definir la “Descripció per a qui qualifica”, on es descriu què es té en compte per avaluar.

“Qualificació màxima”, on es descriu el valor numèric del criteri.

Atenció! Cada criteri ha de tenir un valor numèric. Cal que la suma de tos els criteris sumi com a mínim el total establert a l’apartat “Puntuació màxima” de “Mètode de qualificació”, dins de la Tasca.
Un cop finalitzada la guia de qualificació, apreteu el botó

5.5.1. Qualificació sencilla

Avaluació a partir de la qual el professorat posa DIRECTAMENT nota a una activitat a partir d’un valor (numèric, lletres…)

Enllaç d’interès: https://ayudame.uhu.es/docs/doku.php/moodle/manuales/calificaciones
https://moodle.urv.cat/wiki/Tasques#Qualificaci.C3.B3_avan.C3.A7ada_d.27una_tasca:_La_r.C3.BAbrica_i_la_qualificaci.C3.B3_guiada

Aquesta opció seria la més sencilla, sense mostrar a l’alumnat el valor de cada paràmetre de qualificació que s’ha tingut en compte per extreure la nota final.

Com guardar documents a l’apartat “els meus fitxers privats”?

Podeu accedir als vostres fitxers privats fent clic a que trobareu al bloc lateral o sidebar des de qualsevol part del campus virtual (Tauler, Pàgina inicial o curs moodle).

1. Com guardar documents?

Per guardar-hi un document, feu clic dobre el simbol “Afegeix”

i seleccionar el document que es vulgui guardar.

Perquè quedi guardat, cal posar-li un nom, triar una llicència( , que per defecte moodle deixa marcada l’opció “Creative Commons”) i apretar l’opció “Desar els canvis”.

2. Com classificar els documents que hem guardat en carpetes?

Des de l’espai fitxers privats es poden crear carpetes per a arxivar els documents que es vagin penjant. Per a fer-ho només cal fer clic al símbol carpeta.

3. Com descarregar els documents que hem guardat?

Des de l’espai fitxers privats també es poden descarregar els documents que s’han penjat. Per a fer-ho només cal fer clic al símbol de descàrrega. Per ser més concreta a l’hora de seleccionar els documents que es vol descarregar, seleccionar-los tenint la visualització de l’apartat “Fitxers privats” en format llista.

4. Com accedir als fitxers privats des d’un curs moodle?

És posssible que quan un docent estigui configurant una tasca o recurcurs dins d’un curs moodle, necessiti accedir als documents guardats de l’apartat “Fitxers privats”.

Un cop entreu a la part interna de buscar el document, apareix la opció d’accedir als fitxers privats.

Seleccionar el document privat i desar els canvis.

Com descarregar les notes de les tasques dins d’un curs Moodle?

Entreu al curs moodle d’on voleu descarregar les notes (que trobareu al bloc lateral o sidebar dins de l’apartat “Els meus cursos”) i seguiu les instruccions:
1 – Premeu el botó  que trobareu al bloc lateral o sidebar.
2 – Aneu a la pestanya “Exporta” 
Definiu el tipus d’arxiu que voleu descarregar, de quin grup classe d’estudiants voleu descarregar la nota, quines tasques voleu que es descarreguin per calcular la nota final del curs i el nombre de decimals.

4 – Premeu el botó que trobareu a sota de tot i es descarregarà un document format .XLS amb vàries columnes: Nom, Cognoms, Adreça electrònica i els noms de les tasques.

Com descarregar totes les trameses de cop d’una entrega?

Per poder descarregar totes les trameses d’un mateixa tasca haureu d’entrar a un un cur Moodle i seguir les següents instruccions:

  1. Entreu dins de d’una tasca i feu click sobre el símbol.
  2. Premeu l’apartat Descarrega totes les trameses.

Veureu que es descarrega un arxiu .ZIP automàticament. Aneu a la carpeta de descàrregues del vostre navegador i descomprimiu la carpeta .ZIP.

ALERTA: Els documents d’entrega portaran el nom que hagin posat els i les estudiants. Per tant, si no s’indica des de la tasca que els documents d’entrega tinguin noms propis dels i les estudiants, és probable que no es pugui identificar de qui son les entregues.

Com configurar una tasca amb entrega per grups amb i sense desdoblament?

Per configurar una TASCA per grups poden esdevenir-se 5 situacions:

1 – Alumnat grup classe A i B entreguen una TASCA INDIVIDUAL amb dates d’entrega DIFERENT per a l’A i el B.
2 – Alumnat grup classe A i B entreguen una TASCA INDIVIDUAL amb data d’entrega IGUAL per a l’A i el B.
3- Alumnat grup classe A i B entreguen una TASCA PER GRUPS amb dates d’entrega DIFERENT per a l’A i el B.
4 – Alumnat grup classe A i B entreguen una TASCA PER GRUPS amb data d’entrega IGUAL per a l’A i el B.
5 – Alumnat grup classe sense desdoblament entreguen una TASCA PER GRUPS amb data d’entrega IGUAL per a tots els grups.

A l’hora de configurar la tramesa d’una tasca cal configurar de forma particular els següents paràmetres:
– els paràmetres de la tramesa
– els paràmetres de tramesa en grup
– els paràmetres comuns de mòdul
– i les restriccions d’accés

A continuació, podeu veure què cal posar a cada paràmetre segons la situació.



Podeu descarregar el quadre AQUÍ.

És important recordar que per a grups classe que estiguin desdoblats en A i B, segons la casuística, seria interessant que hi hagués 3 agrupaments: AGRUPAMENT TOT L’ALUMNAT, AGRUPAMENT A i AGRUPAMENT B. Pel que fa a grups, caldria que hi hagués el GRUP A i el GRUP B que servirien per crear els 3 tipus d’AGRUPAMENT i poder fer les seleccions necessàries segons les diferents casuístiques.

Com poden treballar 2 docents dins del mateix curs de Moodle?

2 docents poden treballar junts/es en un mateix curs de Moodle de dues maneres diferents:

La primera manera consisteix en que treballen exactament en les mateixes activitats i continguts i gestionen tot com si fossin un/a únic/a docent.

La segona manera consisteix en que cada docent s’ocupa només d’una part del curs, de manera que cadascú/una pugi i gestioni recursos i tasques diferents. En aquest segon cas caldria indicar-ho molt bé en els noms de les seccions, dels recursos i de les tasques, per tal d’evitar confusions.

Es recomana agrupar seguides totes les seccions de cada docent i deixar un enllaç al principi per anar-hi directament. En l’exemple següent el curs de Moodle correspon a una UF que està dividida en 2 UP i cada una la imparteix un/a docent diferent. La primera UP la imparteix el/la docent A i està organitzada en 2 temes (podrien ser 2 projectes o qualsevol altre forma d’organització). La segona UP la imparteix el/la docent B i té un tema. A la secció general trobem dos enllaços que ens permeten anar directament a la part que ens interessa.

Per incloure a aquests enllaços, primer movem el cursor fins a posar-lo damunt del nom duna secció i premem el botó dret. En el menú desplegable que apareix hem de triar l’opció copia l’enllaç. Aleshores tornem a la secció general i afegim un recurs de tipus URL. Al nom podem escriure el nom de la secció on volem anar i al camp de la URL enganxem l’enllaç que hem copiat abans.

Si repetim la maniobra amb l’altre/a docent disposarem d’un petit menú a la secció general des d’on podrem anar directament a les seccions que desitgem.