5.5.5. Descarregar qualificacions

Un cop heu posat nota de totes les tasques del vostre curs moodle, podeu descarregar-les en un document .XLS

  1. Aneu a l’apartat qualificacions, dins de la pestanya exporta, i subpestanya Full de càcul Excel.

2. Seleccioneu els elements de qualificació que voleu incloure al vostres full de càlcul. Per defecte estan totes les tasques del curs seleccionades.
3. Desplaceu l’scroll del vostre navegador fins a sota de tot de la pàgina. Apreteu el botó de baixar. Us apareixerà a la carpeta de descàrregues del vostre navegador el document .XLS

5.5.4. Nota final curs moodle

Podeu generar una nota final d’un curs moodle cal establir el % sobre la nota final de cada tasca i configurar l’informe qualificador seguint les següent instruccions:
1- Activar el mode editor del vostre curs moodle.
2- Entreu a qualificacions i veureu per defecte l’apartat “Visualització” dins de la pestanya “Informe del qualificador”.

3 – Entrar als paràmetres,

4 – Canvieu la opció “Natural” per “Mitja ponderada de les qualificacions” de l’apartat “Categoria de Qualificació”, assegureu-vos que la qualificació màxima està a 10 (dins de l’apartat “Total Categoria”) i apreteu el botó “Desar els canvis” que trobareu a la part inferior de la pàgina.

5 – Tornareu a estar a l’apartat “Visualització” dins de la pestanya “Informe del qualificador”.

6 – Aneu a l’apartat “Arranjament” i dins de l’apartat “Configuració del llibre de qualificacions”, on veureu totes les tasques que heu fet dins del curs moodle i el seu valor dins de la ponderació. Posar el percentatge a cada tasca de manera que la suma total faci 100.

7 – Desar els canvis i torneu a l’apartat “Visualització” dins de la pestanya “Informe del qualificador”. Veureu que surta la nota final ponderada seguint els percentatges que s’han establert.

De cara el curs 2023-24 s’ha ocultat la nota final de cada curs. Si algun/a professor/a la vol fer visible, ha d’anar a l’apartat qualificacions -> configuració llibre de qualificacions – > Editar “Total de curs” -> ull obert.

5.5.3. Rúbrica

Es un sistema de qualificació amb un valor numèric final associat a un llistat de criteris d’avaluació als quals s’assigna part del valor. Cada criteri té 3 nivells. El professorat posa una nota a partir de la valoració de cadascun dels criteris definits dins del llibre de qualificacions d’un valor (numèric, lletres…).

Per crear una rúbrica dins d’una tasca heu d’entrar a l’apartat d’edició dels paràmetres de la tasca i seguir les instruccions:


1- A l’edició dels paràmetres de la tasca, desplega la secció “Qualificació”.

2- A l’apartat “Mètode de qualificació”, selecciona l’opció “Guia de qualificació” del desplegable i marqueu les opcions.

3 – Un cop fet això, “Desa els canvis i visualitza” per accedir a l’apartat d’edició de la rúbrica.

Si no heu creat cap rúbrica, heu de seleccionar la opció “Defineix el formulari de qualificació des de 0“. Però, si voleu recuperar alguna rúbrica de qualsevol altre curs que ja heu utilitzat, heu de fer clic sobre la opció “Crea un formulari de qualificació nou a partir d’una plantilla” i us apareixerà un buscador.
Si heu marcat “inclou tots els formularis”, us apareixeran tots els que heu fet dins del campus virtual moodle. Si recordeu el nom que vàreu posar a la rúbrica, podreu trobar el model de lrúbrica concret que esteu buscant.

Com crear una rúbrica?

A l’apartat d’edició de la rúbrica trobareu 3 tipologies d’elements que cal completar: nom, descripció i criteris.


El nom és obligatòri i serveix per titular el sistema d’avalució de la tasca.
La descripció és optativa, però és un espai recomanable per part del professorat per descriure aspecte d’avalució. Per exemple:
“Aquesta rúbrica té una nota màxima de 10. Per aprovar la tasca cal assolir una nota mínima de 5. La nota d’aquesta tasca pesa XX% sobre la nota final del curs moodle.”
Els criteris són cadascun dels aspectes que es tindran en compte a l’hora de generar una nota final de la tasca. Cada criteri tindrà difererents nivells d’assoliment.

Per omplir el llibre de qualificacions cal:
1 – Omplir el nom
2 – Omplir una breu descripció
3 – Crear els criteris i els nivells de cada criteri fent clic sobre els diferents apartats. Veieu l’exemple:
Un cop finalitzada la rúbrica, apreteu el botó :
Atenció! De cada criteri s’extreurà un valor entre 1 i 4. Aquest valor representarà un % de la nota sobre 10 de la tasca. És a dir, si la rúbrica té 5 criteris, cada criteri representarà un 20% de la nota de la tasca. per treure un 10, l’alumne/a ha de treure 4 a cada criteri.

5.5.2. Guia de qualificació

Es un sistema de qualificació amb un valor numèric final associat a un llistat de criteris d’avaluació als quals s’assigna part del valor. El professorat posa una nota a partir de la valoració de cadascun dels criteris definits dins del guia de qualificació d’un valor (numèric, lletres…).

Per crear un guia de qualificació dins d’una tasca heu d’entrar a l’apartat d’edició dels paràmetres de la tasca i seguir les instruccions:

1- A l’edició dels paràmetres de la tasca, desplega la secció “Qualificació”.

2- A l’apartat “Mètode de qualificació”, selecciona l’opció “Guia de qualificació” del desplegable i marqueu les opcions.

3 – Un cop fet això, “Desa els canvis i visualitza” per accedir a l’apartat d’edició de la guia de qualificació.

Si no heu creat cap guia de qualificació, heu de seleccionar la opció “Defineix el formulari de qualificació des de 0“. Però, si voleu recuperar algun guia de qualificació de qualsevol altre curs que ja heu utilitzat, heu de fer clic sobre la opció “Crea un formulari de qualificació nou a partir d’una plantilla” i us apareixerà un buscador.
Si heu marcat “inclou tots els formularis”, us apareixeran tots els que heu fet dins del campus virtual moodle. Si recordeu el nom que vàreu posar al guia de qualificació, podreu trobar el model de guia de qualificació concret que esteu buscant.

Com crear un guia de qualificació?

A l’apartat d’edició de la guia de qualificació trobareu 3 tipologies d’elements que cal completar: nom, descripció i criteris.


El nom és obligatòri i serveix per titular el sistema d’avalució de la tasca.
La descripció és optativa, però és un espai recomanable per part del professorat per descriure aspecte d’avalució. Per exemple:
“Aquesta guia de qualificació té una nota màxima de 10. Per aprovar la tasca cal assolir una nota mínima de 5. La nota d’aquesta tasca pesa XX% sobre la nota final del curs moodle.”
Els criteris són cadascun dels aspectes que es tindran en compte a l’hora de generar una nota final de la tasca.

Per omplir el guia de qualificacions cal:
1 – Omplir el nom
2 – Omplir una breu descripció
3 – Crear els criteris

Dins d’un criteri s’ha de definir la “Descripció per als estudiants”, on es concreta a l’estudiant què s’avalua.
Dins d’un criteri s’ha de definir la “Descripció per a qui qualifica”, on es descriu què es té en compte per avaluar.

“Qualificació màxima”, on es descriu el valor numèric del criteri.

Atenció! Cada criteri ha de tenir un valor numèric. Cal que la suma de tos els criteris sumi com a mínim el total establert a l’apartat “Puntuació màxima” de “Mètode de qualificació”, dins de la Tasca.
Un cop finalitzada la guia de qualificació, apreteu el botó

5.5.1. Qualificació sencilla

Avaluació a partir de la qual el professorat posa DIRECTAMENT nota a una activitat a partir d’un valor (numèric, lletres…)

Enllaç d’interès: https://ayudame.uhu.es/docs/doku.php/moodle/manuales/calificaciones
https://moodle.urv.cat/wiki/Tasques#Qualificaci.C3.B3_avan.C3.A7ada_d.27una_tasca:_La_r.C3.BAbrica_i_la_qualificaci.C3.B3_guiada

Aquesta opció seria la més sencilla, sense mostrar a l’alumnat el valor de cada paràmetre de qualificació que s’ha tingut en compte per extreure la nota final.

7.3. Fitxers privats

L’apartat fitxers privats és un espai d’emmagatzematge personal que posseeix cada usuari on pot arxivar fitxers i oraganitzar-los per carpetes. la seva capacitat total és de 100 MB.

A aquests arxius s’hi pot accedir des de diferents zones del campus. Per exemple, si un/a docent vol accedir-hi per penjar un enunciat en format pdf que tingui guardat al seu espai de fitxers privats ho veurà quan configuri una tasca dins d’un curs moodle.

7.2. Calendari i esdeveniments

El bloc de calendari està inclòs a la barra lateral o sidebar en tots els cursos Moodle i és una eina essencial per a l’organització, perquè permet visualitzar totes les dates de lliurament i d’activitats de tots els cursos. Perquè sigui més llegible, disposa d’uns filtres que permeten mostrar o ocultar els esdeveniments, que apareixen remarcats de color diferent en funció del tipus d’esdeveniment.

Els esdeveniments poden ser de diferents tipus:

  • Global: esdeveniment comú a tota l’escola
  • Categoria: esdeveniment comú a un conjunt de cursos Moodle, per exemple esdeveniments comuns al mateix cicle
  • Curs: esdeveniment propi del curs Moodle, per exemple propi d’una UF
  • Grup: esdeveniment que afecta només a un grup d’alumnes concret
  • Usuari: esdeveniments privats del propi usuari/a de Moodle

Si cliquem damunt de qualsevol data remarcada al calendari obtindrem la informació resumida. Quan la data s’acosta aquesta informació també apareix al bloc d’esdeveniments propers que es troba a la barra lateral a tots els cursos Moodle.

Els esdeveniments es poden crear de forma automàtica quan creem alguna activitat que tingui data, per exemple una Tasca, un Xat, un Fòrum, etc… O bé es poden crear manualment clicant sobre el nom del mes del calendari i usant el botó per crear un nou esdeveniment. Aleshores cal posar-li un nom, definir la data i hora, i la tipologia d’esdeveniment. Si disposem de l’app Moodle al mòbil podrem consultar aquest calendari més fàcilment.

7.1. Menú superior

El menú superior el trobareu a la capçalera de totes les pàgines un cop sigueu dins del campus virtual.

Conté 3 elements:

  1. Botó “collapse
  2. Botó “edRa”
  3. Menú principal, on trobareu informació i recursos generals de l’escola (calendari escolar, pàgina web de l’escola, enllaç de descarrega Moodle al mòbil, cercador de cursos, horaris, currículums, etc.),

    El Botó “collapse serveix per mostrar o amagar la columna sidebar en qualsevol de les pàgines un cop sigueu dins del campus virtual (tauler usuari, pàgina d’inici, curs Moodle, etc.)


    Botó “edRa” serveix per tornar a la pàgina d’inici del campus virtual.


    Menú principal, conté 3 botons:
    – Utilitats
    – Horaris
    – Currículum

    L’apartat utilitats s’ha creat per a recollir eines de primera mà que poden ser necessàries per a l’alumnat i el professorat a l’hora d’utilitzar el campus. Hi podeu trobar un Cercador de cursos i enllaços a les pàgines de l’escola, a la pàgina de descàrrega de l’APP de Moodle, a la pàgina d’ajuda específica del campus moodle.artedra.net, a GWIDO i al calendari escolar del curs vigent.

    L’apartat horaris recull els horaris de totes les hores lectives de cicles i tallers de l’alumnat de l’escola.

    L’apartat currículum recull els enllaços a les pàgines oficials on es descriuen oficialment els currículums dels estudis reglats de l’escola.

El Menú secundari, és un menú que proposa la plataforma Moodle per defecte on trobareu enllaços a parts de Moodle sobre la configuració d’usuari i tasques del campus:
campana dels avisos,
servei de missatgeria,
Nom usuari + avatar
Dins d’aquest darrer apartat podeu accedir al vostre tauler d’usuari Moodle i configurar el vostre perfil i preferències.

Per poder configurar el vostre perfil, heu d’anar al vostre perfil i activar l’edició.


Dins del vostre perfil recomanem incorporar una imatge representativa que serà el vostre avatar perquè la resta d’usuaris us reconeguin fàcilment. Tot i que sempre anirà la imatge unida al vostre nom, moltes vegades, la resta d’usuaris no llegeixen el nom dels altres i els reconeixen a través dels avatars.
Si accediu a l’apartat preferències, podeu restaurar els següents aspectes:

6. Recursos professorat

Els arxius de Recursos de professorat que durant el curs 2020-2021 es podien trobar en carpetes al Drive ara es podran trobar en un curs de Moodle accessible per a tot el professorat des d’on es podran descarregar tots els arxius, organitzats per seccions temàtiques seguint el mateix esquema, tret que el calendari de curs, els horaris de grup i els CV oficials dels estudis estaran accessibles directament des del menú superior de Moodle.

En el cas d’apartats on el professorat ha d’efectuar lliuraments, per exemple a Memòries/Programacions, ens trobarem Tasques amb bústies d’entrega. En principi està previst organitzar l’espai Recursos de professorat d’una forma semblant a la que teníem fins ara: