Es un sistema de qualificació amb un valor numèric final associat a un llistat de criteris d’avaluació als quals s’assigna part del valor. Cada criteri té 3 nivells. El professorat posa una nota a partir de la valoració de cadascun dels criteris definits dins del llibre de qualificacions d’un valor (numèric, lletres…).
Per crear una rúbrica dins d’una tasca heu d’entrar a l’apartat d’edició dels paràmetres de la tasca i seguir les instruccions:
1- A l’edició dels paràmetres de la tasca, desplega la secció “Qualificació”.
2- A l’apartat “Mètode de qualificació”, selecciona l’opció “Guia de qualificació” del desplegable i marqueu les opcions.
3 – Un cop fet això, “Desa els canvis i visualitza” per accedir a l’apartat d’edició de la rúbrica.
Si no heu creat cap rúbrica, heu de seleccionar la opció “Defineix el formulari de qualificació des de 0“. Però, si voleu recuperar alguna rúbrica de qualsevol altre curs que ja heu utilitzat, heu de fer clic sobre la opció “Crea un formulari de qualificació nou a partir d’una plantilla” i us apareixerà un buscador.
Si heu marcat “inclou tots els formularis”, us apareixeran tots els que heu fet dins del campus virtual moodle. Si recordeu el nom que vàreu posar a la rúbrica, podreu trobar el model de lrúbrica concret que esteu buscant.
Com crear una rúbrica?
A l’apartat d’edició de la rúbrica trobareu 3 tipologies d’elements que cal completar: nom, descripció i criteris.
– El nom és obligatòri i serveix per titular el sistema d’avalució de la tasca.
– La descripció és optativa, però és un espai recomanable per part del professorat per descriure aspecte d’avalució. Per exemple:
“Aquesta rúbrica té una nota màxima de 10. Per aprovar la tasca cal assolir una nota mínima de 5. La nota d’aquesta tasca pesa XX% sobre la nota final del curs moodle.”
– Els criteris són cadascun dels aspectes que es tindran en compte a l’hora de generar una nota final de la tasca. Cada criteri tindrà difererents nivells d’assoliment.
Per omplir el llibre de qualificacions cal:
1 – Omplir el nom
2 – Omplir una breu descripció
3 – Crear els criteris i els nivells de cada criteri fent clic sobre els diferents apartats. Veieu l’exemple:
Un cop finalitzada la rúbrica, apreteu el botó :
Atenció! De cada criteri s’extreurà un valor entre 1 i 4. Aquest valor representarà un % de la nota sobre 10 de la tasca. És a dir, si la rúbrica té 5 criteris, cada criteri representarà un 20% de la nota de la tasca. per treure un 10, l’alumne/a ha de treure 4 a cada criteri.
Un pensament quant a “5.5.3. Rúbrica”
Els comentaris estan tancats.